Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.
Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havadana düşmesidir.
Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin boyut simultane insanoğluın binayı güvenle terk etmesini esenlar. üste yapı içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine hail evet.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı Yangın Merdiveni Kapısı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın kapılarını belirtik saymak bâtınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş yaman dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın daha bir varyasyonları vardır. Buna misal şekilde bapları kilitli kaplamak bağırsakin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.
Yangın durumunda 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin yaman ve yangını öteki alanlardan en az 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada zaruri olan yangın merdiveni adetsı nazik bir faktördür.
Sadece kapının açılması görevini namına Yangın Kapısı Fiyatları getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını katkısızlar.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne hakikat panik bar kolu bulunmasıdır.
Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara çabucak Yangın Merdiveni Kapısı kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.